A K D E N İ Z  İ L E  E G E 'N İ N  B U L U Ş T U Ğ U 

C E N N E T  D A T Ç A 

www.datca.8m.net Reklam verin Destekleyin...

Datça Sayfaları
  Ana Sayfa
  Tarihi
    Eski Datça
    Knidos
    Reşadiye
  İklimi
  Bitki Örtüsü
  Görülecek Yerler
    Ilıca Göl
    Yel Değirmenleri
    Köyler-Koylar
  Mavi Yolculuk
    Limanlar
  Can Yücel 
  Etkinlikler
  Ulaşım
  Önemli Telefonlar
  Konaklama
    Oteller
     Pansiyonlar
  Ziyaretçi Defteri
    Yazın!
     Okuyun!

Bugün

   




 

Bitki  Örtüsü & Tarım

Mikro klima diye tanımlanan iklimi sayesinde Datça yarımadasında her türlü bitki rahatça yetişebilmektedir. Antik çağda Knidos'un bir tıp merkezi olması bu yüzdendir. İlk çağlardan bu yana bereketli toprakları ile tarımsal üretimin ön plan olduğu bir bölgedir Datça...Badem Ağacı
Yerli halkın büyük bir bölümü ziraat ile uğraşır. İlk çağlarda iklim ve toprak yapısı olarak bağcılık çok önemliydi. Yetiştirilen üzümlerden yapılan şaraplar yörenin en önemli gelir kaynağıydı. Artık bağcılık ihmal edilmiş, yine eskiden yaygın olan tütün ekimi de son zamanlarda azalmıştır. Bugün zeytin, badem, domates, narenciye, incir, palamut, susam, keçiboynuzu, tahıllar ve turfanda sebze yetiştirilir. 
Datça toprakları doğal bir aktar dükkanıdır. Şifalı otların her çeşidi bulunur. Defnesi, kekiği, adaçayı oldukça güzeldir. Antik Çağda defnenin yöreye özgü olduğu ve Knidos'ta tanınıp buradan yayıldığı öne sürülmektedir. 
Muğla ve DatçArıcılıka yöresinde Arıcılık genel bir uğraştır. Fakat 1970'li yıllardan sonra daha da gelişmiş ve önem kazanmıştır. Şekerlenme olmadığı için yöre balı çok kıymetlidir. Çam, kekik, çiçek balı elde edilmekte; ayrı ayrı veya karıştırılarak Datça'ya özgü bal olarak satılmaktadır. Arısütü ve polende son yıllarda çok değerlenmiştir.

 

 

Yetişen Ürünler

Badem, zeytin, kekik, narpız, adaçayı, biberiye, yüzük çayı, üzerlik otu ve pek çok faydalı bitki Datça'da doğal ortamında yetişmektedir.

Sayfa Tasarımı Lidya Web Team  © 2003